Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 9 December 2023: All- en Offroad motorcursus Basic Putten

9 december 2023 : 08:30 - 16:30

€189.00

Algemeen:

Arjan Brouwer organiseert in Putten All- en Offroad motorcursussen en trainingen voor motorrijders die willen leren hoe ze hun motor moeten beheersen onder diverse omstandigheden en bij verschillende ondergronden.

De enorme ervaring van Arjan (9 maal Dakar-deelnemer) krijgt u gratis mee wanneer u aan een van de cursussen deelneemt en leert en hoort hoe u het allroad motorrijden verstandig opbouwt. De ervaren trainers die bij en voor Arjan werken geven al jaren perfecte trainingen voor dames en heren, zowel beginners als mensen met ervaring.

Dagprogramma Allroad en Offroad Motorcursus:

08.45 uur: Welkom en koffie
09.00 uur: Aanvang theorie en instructie
10.00 uur: Aanvang praktische oefeningen
12.30 uur: Tussenstop met lunch in het bos
13.30 uur: Vervolg praktische oefeningen
15.30-16.00 uur: Binnenkomst bij Arjan Brouwer
16.00 uur: Evaluatie en uitreiking certificaten

Ervaren instructeurs

Geschikt voor onervaren offroad rijders

Zeker geen wedstrijd

Eigen motoren geen probleem.

Wij werken alleen met ervaren instructeurs die u hun kennis zo goed mogelijk trachten over te brengen.Onze cursus is geschikt voor iedereen die de eerste beginselen van het offroadrijden wil leren. Maar ook voor mensen die al meer ervaring hebben of hun offroadkennis willen opfrissen.Van stap tot stap wordt gedurende de dag de moeilijkheidsgraad opgebouwd. U wordt zeker niet voor de leeuwen gegooid en maakt u spelenderwijs de kunst van het offroadrijden meester.U kunt in principe met elke allroad en tourmotor meedoen aan de cursus. Ook zijn noppenbanden niet verplicht, hoewel die uiteraard wel meer grip geven. Wanneer u liever een geschikte huurmotor gebruikt, dan is die voor € 150,00 te huur incl. brandstof.

Theoriegedeelte:

 • Motortechniek, rijeigenschappen van soorten motoren.
 • Rijpositie in zand en modder.
 • Welke banden en welke bandenspanning?
 • Welke dempers en welke instelling?
 • Wanneer staan en wanneer zitten?
 • Hoe “lees” ik het terrein?
 • Hoe te remmen met en zonder ABS?
 • Onderhoudstips
 • Verder alles wat u onderweg tegen kunt komen, o.a.
  • hoe til ik de motor op als hij valt in het zand
  • hoe kom ik weg als ik vastzit?

Praktijkgedeelte:

 • Hoe pas ik de theorie het best toe in de praktijk?
 • Rijpositie oefenen in het terrein
 • Op de juiste manier schakelen en remmen
 • Terrein lezen, kijktechniek
 • Voertuigbeheersing op diverse ondergronden en bij hellingen en afdalingen

Tussen de middag is de lunch in een mooie boscafetaria. Dit is niet in de prijs inbegrepen, zodat iedereen dat kan bestellen wat hij zelf wil.
Daarna gaan we weer verder en genieten we van de fantastische paden in de Veluwse bossen.
Na het praktijkgedeelte, rond 16:00 uur, is er eerst het bijtanken van de motoren en daarna een nabespreking/evaluatie en overhandiging van het certificaat.

Welke motoren zijn geschikt voor deze cursus:

Onder andere Africa Twin, Varadero, BMW GS, Trans Alp, Aprilia Caponord, KTM Adventure, V-strom, Yamaha Ténéré, etc. Alle allroads zijn in principe geschikt. Noppenbanden zijn niet verplicht, maar wel aanbevolen.

Kleine groepen met optimale aandacht voor jouw vorderingen.

Er wordt bij Arjan Brouwer altijd geoefend in kleine groepen van 4 tot 8 personen per instructeur. Hierdoor krijgt iedereen de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor het op de juiste manier aanleren van de vaardigheden. De instructeur controleert regelmatig houding en beheersing en geeft tips om die te verbeteren. Langzaam maar zeker wordt de snelheid opgebouwd op basis van de vaardigheden van de deelnemers.

Uitwerking programma:

Deze cursus is om u beter en veiliger te leren rijden met allroad en offroad motoren op zand- en gravelpaden. De cursus wordt gegeven in kleine groepen tot ongeveer 6 personen. Het niveau van de cursus wordt afgestemd op de ervaring en de offroadprestaties van de deelnemers. Ook geschikt voor onervaren dames en of heren. Alle onderdelen van de motorcursus worden in de ochtend kort theoretisch behandeld en daarna de hele dag geoefend in de praktijk, waarbij de moeilijkheidsgraad steeds verder wordt verhoogd, afhankelijk van de individuele capaciteiten.

Huurmotoren

Hoewel er met de grootste voorzichtigheid wordt gereden, kan er uiteraard bij het oefenen in het terrein een foutje gemaakt worden die kan resulteren tot een val. Voor diegenen die dit niet met hun eigen motor willen riskeren, hebben wij tegen meerprijs huurmotoren ter beschikking.

Onze Offroadcursus wordt in de media zeer aangeprezen.

Kosten:

Normaal bij betaling op de dag zelf en laatste week: 199,00 euro excl. huurmotor en € 349,00 met huurmotor(excl. brandstof)
Bij voorinschrijving tot een week van tevoren, per Ideal: 189,00 euro excl. huurmotor en € 339,00 met huurmotor(excl. brandstof)
Wees op tijd, want vol=vol!

De voorwaarden voor onze trainingen en cursussen vindt u hier.

Share This