Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 2 Maart 2024: Allroad en Offroad motorcursus Gevorderden Putten

2 maart : 08:30 - 16:30

€199.00

All- en Offroadcursus gevorderden

allroaddag2013-3

Algemeen:

Arjan Brouwer organiseert in Putten diverse trainingen voor motorrijders die willen leren hoe ze hun motor moeten beheersen onder diverse omstandigheden en bij verschillende ondergronden.

De enorme ervaring van Arjan (9 maal Dakar-deelnemer) krijgt u gratis mee wanneer u aan een van de cursussen deelneemt en leert en hoort hoe u het allroad motorrijden verstandig opbouwt. De ervaren trainers die bij en voor Arjan werken geven al jaren perfecte trainingen voor dames en heren, zowel beginners als mensen met ervaring.

1. All- en offroad Motorcursus Gevorderden

Instructie van deze cursus door: Arjan Brouwer (deelnemer Parijs-Dakar) en Geert en Harm Meijer (instructeurs div. motorreizen).

Deze cursus is om u een stap verder te brengen bij het rijden met all-road motoren op zand- en gravelpaden en overig offroad terrein. Deze cursus is bedoeld voor wat meer ervaren dames en of heren en voor diegenen die de Allroad Motorcursus Basic met succes hebben afgerond en de wat moeilijkere onderdelen willen aanleren. Alle onderdelen van de motorcursus worden in de ochtend kort theoretisch behandeld en daarna veel geoefend in de praktijk.

allroaddag2013-4

Inhoud Allroad Motorcursus Gevorderden:

Theoriegedeelte:

 • Korte herhaling van basiscursus
 • Rijpositie in diverse omstandigheden.
 • Leren omgaan met de zwaartekracht.
 • Theorie van het sporen rijden
 • Onderhoudstips
 • Verder alles wat u onderweg tegen kunt komen, o.a.
  • hoe rij ik in sporen?
  • hoe rij ik in knippen?
  • hoe klim ik en daal ik?
  • hoe ga ik nog beter om met de zwaartekracht?

allroaddag2013-1

Praktijkgedeelte:

 • Hoe pas ik de theorie het best toe in de praktijk?
 • Sporen lezen in het terrein vervolg
 • Terrein overzien met klimmen en dalen
 • Juiste snelheid kiezen
 • Voertuigbeheersing op div. ondergronden en bij hellingen en afdalingen op hogere snelheden

Na het praktijkgedeelte is er een evaluatie en nabespreking en overhandiging van het certificaat.

Welke motoren zijn geschikt voor deze cursus:

Africa Twin, Varadero, BMW GS, Trans Alp, Aprilia Caponord, KTM Adventure, V-strom, Yamaha Ténéré, etc. Alle allroads zijn in principe geschikt. Noppenbanden zijn niet vereist.

Kleine groepen met optimale aandacht voor jouw vorderingen.

Er wordt bij Arjan Brouwer altijd geoefend in kleine groepen van 4 tot 8 personen per instructeur. Hierdoor krijgt iedereen de persoonlijke aandacht die noodzakelijk is voor het op de juiste manier aanleren van de vaardigheden. De instructeur controleert regelmatig houding en beheersing en geeft tips om die te verbeteren. Langzaam maar zeker wordt de snelheid opgebouwd op basis van de vaardigheden van de deelnemers.

Hoewel er met de grootste voorzichtigheid wordt gereden, kan er uiteraard bij het oefenen in het terrein een foutje gemaakt worden die kan resulteren tot een val. Voor diegenen die dit niet met hun eigen motor willen riskeren, hebben wij tegen meerprijs huurmotoren ter beschikking.

Na de lunch (niet in de prijs inbegrepen) in een mooie boscafetaria gaan we nog verder en genieten we van de fantastische paden in de Veluwse bossen. Om 16.00 is er een evaluatie en overhandiging van het certificaat.

 

Aanvang:tussen 8.30 tot 9.00 uur.

Adres:

Hoge Eng West 19, 3882 TP Putten.

Telefoon

0341-355975

Kosten:

Normaal bij betaling op de dag zelf en laatste week: 209,00 euro excl. huurmotor en € 359,00 met huurmotor(excl. brandstof)
Bij voorinschrijving tot een week van tevoren, per Ideal: 199,00 euro excl. huurmotor en € 349,00 met huurmotor(excl. brandstof)
Wees op tijd, want vol=vol!De voorwaarden voor onze trainingen en cursussen vindt u hier.

Locatie

Arjan Brouwer Trading
Hoge Eng-West 19-21
Putten, Gelderland 3882 TP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
31341355975
Share This