John en Anton rijden met de Royal Enfield de HIMALAIA op !!

Deze beide motorliefhebbers uit Eindhoven woonden als buren naast elkaar en Anton kreeg de smaak te pakken van de avontuurlijke wereldreiziger John de Graaff.
John, die als oud navigator van Hans Beks al veel had meegemaakt in de rally’s. John woonde in Amerika en in meerdere landen van Afrika en reed veel motorrally, s op diverse motoren.
Hij hielp Arjan Brouwer mee met de voorbereiding van de Dakar truck en buggy en is een van de meest ervaren truck en motor specialisten van Nederland.
Anton kreeg van Arjan enkele offroad trainingen in Putten en Landgraaf en zowel Anton als John kregen beide jopa kleding gesponsord door Arjan Brouwer, adventure Store.

Aangezien John van extreme avonturen hield wou hij door India deze mooie reis maken op gehuurde Royal Enfield motoren naar de TOP van de Himalaya.

Samen kwamen ze op de TOP en bereikte op 5680 meter het hoogste punt wat haalbaar is met een voertuig.
Arjan brouwer is trots dat hij Anton en John kon helpen met deze reis van 3 weken door bergen passen en diepe modder en sneeuw.

Proficiat Anton en John voor deze bovenmenselijke prestatie !!

 

Gambia

Van verschillende sponsoren heb ik onderdelen gekregen om de motor “woestijn- klaar” te maken. De mannen in de garage van Arjan Brouwer hebben hierin perfect werk afgeleverd. Onderweg heb ik slechts een lekke band gehad, in 20 minuten gerepareerd door de locale bandenboer. Verder heeft de Dominator me dag in dag uit trouw een stuk verder gebracht richting mijn einddoel.
In oktober 2009 ben ik met de Antwerpen Banjul Challenge naar Gambia gereden. In drie weken tijd heb ik zo’n 7500 km gereden, door 2 werelddelen en 7 landen. Dit om de motor af te geven voor een goed doel.
Om me voor te bereiden op deze reis ben ik volop in training gegaan. Zowel om fysiek fit te zijn als mentaal en technisch klaar te zijn voor de lange rit en de woestijn. Arjan maakte me bewust van het risico wat ik aanging en welke juiste mentale instelling daarvoor nodig is. Ook op het gebied van voeding, coördinatie en de nodige rust heeft Arjan me gecoacht.

Voor vertrek heb ik een allroadtraining gevolgd, georganiseerd door Arjan Brouwer en motorrijschool Hendriks; een complete training met theorie en veel praktijk.

Verder heb ik deelgenomen aan de Allroad-dag bij Arjan Brouwer. Een ontzettend gezellige dag waar je uitgedaagd wordt om weer verder buiten je comfortzone te gaan! Deze trainingen hebben ervoor gezorgd dat ik klaar was om de uitdaging van het stuk door de woestijn aan te gaan.

Het was een avontuur met alle elementen; fysieke uitdaging, prachtig landschap, ontmoetingen, plezier, volharding & avontuur!

In drie weken heb ik meegemaakt wat een boel mensen meemaken in een paar jaar. In een korte tijd heb ik zeven landen doorgereisd, verschillend weer gevoeld, verschillende wegen bereden en niet te vergeten verschillende mensen ontmoet. Ik heb gelachen, ik heb me boos gemaakt, ik heb gezongen, ik heb gebikkeld, ik heb gehuild, ik heb me druk gemaakt en ik heb me verwonderd. Had het voor geen goud willen missen!

Motor is afgeleverd en in gebruik genomen. Deze trouwe Honda Dominator doet nu dienst als transportmiddel voor psychiaters om patiënten en poliklinieken in achteraf gelegen gebieden te bereiken.

Schenking allroad motorfiets aan ziekenhuis in Gambia


Putten – Op 22 oktober gaat onder de Eiffeltoren in Parijs de 4e editie van de Heroes Legend Rally (www.heroeslegend.com) van start. Deze ‘Classic offroad to Dakar’ eindigt zeventien dagen en 7000 km later bij het legendarische Lac Rose. Ermeloër Tonny van der Spoel rijdt de rit mee om na aankomst in Dakar door te reizen naar Gambia om de motorfiets via de stichting Care Foundation The Gambia aan het Health Care Center in Jiboro te schenken.

Deze stichting (www.carefoundationthegambia.nl) richt haar aandacht voornamelijk op het dorp Jiboro en omgeving, gelegen in het zuidwesten van Gambia. Dit ziekenhuis is enkele jaren geleden middels de opbrengst van de VMTC-Motary voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van energie. Het verzorgingsgebied van het ziekenhuis omvat een bevolkingsaantal van ongeveer 20.000 mensen.

Een allroad motorfiets betekent voor de artsen een stap voorwaarts om patiënten in het moeilijk begaanbare achterland te bezoeken en optimaal mogelijk gezondheidszorg te kunnen verlenen. Zonder een goede gezondheid kan de bevolking niet werken aan een goede toekomst voor henzelf en voor Gambia.

De volledig gesponsorde BMW F650 GS is geprepareerd voor zijn tweede leven. Een donatie van de Rotaryclub Ermelo-Putten is aangewend voor de nodige onderdelen, zodat men in Gambia de allroad lange tijd kan onderhouden. Met betrekking tot de persoonlijke voorbereiding op de reis en de nodige offroad ervaring wordt van der Spoel ondersteund en gecoacht door de bekende Dakar rijder Arjan Brouwer van de gelijknamige motorzaak uit Putten.

Een motor voor Gambia

Op 3 oktober is het zo ver, Doret van de Kerkhof vertrekt op een Honda Dominator NX 650 naar Gambia.
Doret maakte twee jaar geleden een motortocht door de Himalaya en nam toen de beslissing vaker met de motor in verre oorden te gaan rijden. Op zaterdag 3 oktober 2009 staat de start van het volgende avontuur op het programma; de Antwerpen Banjul Challenge, een motorrit van 7500 km. Dit is een zogenaamde ‘un-supported challenge’ door Europa, Marokko, Westelijke Sahara, Mauritanië, Senegal en Gambia. Het is geen race, maar een avontuur gekoppeld aan een goed doel. Doret rijdt de lange en zware rit voor Tanka Tanka Psychiatric Hospital, het enige psychiatrisch hospitaal in Gambia en omstreken. Voor nazorg aan de patiënten in slecht bereikbare gebieden heeft men daar een crossmotor nodig. Die motor gaat zij eigenhandig brengen. Doret: ‘Het is de meest directe vorm van hulp die je kan bedenken. Geen grote organisaties met betaalde krachten, what you see is what they get! Als ik de motor daar aflever kan deze gelijk worden ingezet.

Doret heeft zelf voor de motor gespaard en krijgt materiële ondersteuning in de vorm van banden, crossmateriaal en training. Arjan Brouwer geeft haar advies over de voorbereiding maar zorgt de crosstraining. De motor heeft een grote beurt gehad en is aanpast voor de rit door de woestijn in de garage van Arjan Brouwer.

Ze is nog op zoek naar bedrijven en particulieren die dit sympathieke initiatief willen ondersteunen, want des te meer geld wordt ingezameld, des te langer kan de motor in Gambia zijn werk doen. Doret: ‘Het is niet alleen een kwestie van de motor in Gambia krijgen, maar ook om motor daar zo lang mogelijk te kunnen onderhouden en gebruiken. Het zou mooi zijn als veel mensen dit initiatief ondersteunen’.

Om dit avontuur van Doret van de Kerkhof van dichtbij te volgen kun je terecht op de site www.shrinksonwheels.com.