Putten Geplaatst 21 oktober 2013
Op 30 november a.s. worden de rijders gehuldigd op een eigen feestavond en op 15 december de landelijke huldiging in Boekel.

Danny Gerards had een grote voorsprong van 130 punten opgebouwd en doordat de NK motorcross wedstrijd in Prinsenbeek werd afgelast is Danny niet meer in te halen door de ook zeer goed rijdende Nino Dekkers uit Apeldoorn.

Afgelopen zondag haalde Bart Brouwer zijn derde NK titel binnen en nu is ook Danny Gerards kampioen en dat is een zeer bijzondere prestatie van MX team Arjan Brouwer. Danny reed sterk en viel net als Bart geen van de 28 manche uit en haalde maximale score ,ondanks een breuk in een hand. In 2010 was Danny ook Nederlands Kampioen bij de KNMV CUP 85 cc en daarna brak Danny beide polsen. Door karakter en wilskracht vocht hij zich terug naar de top en is nu wederom kampioen , mede dankzij zijn vader en moeder die altijd achter Danny bleven staan in goede en slechte tijden , en ook dankzij zijn trouwe prive sponsor Wouter de Vries !! Bart Brouwer won zelfs 25 van de 27 manches en ook dat is een Nederlandse primeur. Dankzij trainer Bas Zwartjes en monteur Anne van Ramshorst en onze sponsors droegen bij aan deze top prestaties met twee NK titels in het Motorcrossteam Arjan Brouwer.

De hoofdsponsors Lagemaat Koelhuis uit Nijkerk hielp flink mee in de financien en eigenaar Hendrik van Winkoop was zeer trots op zijn teamleden. Ook Ard van de Steeg van sponsor Ultra-lite was trots evenals Wim Brouwer van Promosite die alle media en sites bij houd. Sponsor Eurol verzorgde dat alle motoren goed gesmeerd waren en in drie jaar viel Bart Brouwer maar 1 manche uit door pech en dat hij 3 jaar probleemloos reed komt mede door goede olie. Restaurant Wok-in zorgde voor veel koolhydraten en de rest van de sponsoren voor financien want zonder kunnen we niet crossen. De kleding was van Fox en Jopa en veel materialen werden gesponsord door leveranciers. Samen waren we sterk en dat resulteerde in deze drie primeurs.

Vanaf 1986 heeft Arjan Brouwer al een MX team opgezet en dankzij sponsoren is het mogelijk om met meerdere kleintjes een grote pot te maken . Door weer groot in te kopen kunnen we veel jong talent begeleiden en trainen en kijk maar hoeveel kampioenschappen er al in het team binnen zijn. Arjan is zeer trots dat het 2013 team zo goed presteert en dit komt doordat alle rijders positief ingesteld zijn , goed getraind zijn , een goede motor hebben en in een goed geolied team zitten. Ook het bestuur achter de schermen met John Gerards en Nick Brouwer zorgen dat alles goed georganiseerd is en er teamgeest is, en dat word dubbel en dwars beloond.

Maar ook blessurevrij rijden is belangrijk en vier rijders braken botten in 2013 maar vochten zich wonderbaarlijk sterk terug. Dion van Dasselaar brak een bovenbeen en pols en revalideert nog . Danny Gerards zijn middenhandsbeentje, Stefan Jongewaard zijn pols, en Nick Brouwer zijn schouderblad. En de laatste drie rijden alweer volop wedstrijden. Dat is nu eenmaal sport met ups en downs , en met goede revalidatie en training zijn de rijders snel weer in topvorm. Ook dat is teamwerk.

Dat we drie primeurs hebben in het team is heel bijzonder, Danny Gerards Kampioen, Bart Brouwer Kampioen en de Nederlandse primeur dat Bart 25 van de 27 manches heeft gewonnen met nog 1 wedstrijd te gaan in Meijel a.s zondag. Totaal heeft het team 5 NK titels gewonnen in de afgelopen jaren en team manager Arjan Brouwer is erg blij met deze goede prestaties van al zijn gemotiveerde rijders , waarbij diverse team rijders dit jaar landelijk als regionaal sterk presteerden.

Voor volgend jaar hopen we de sponsoring weer rond te krijgen en willen met een sterk team weer kampioenschappen binnen te halen. Enkele sponsors stoppen ermee en we zoeken naar enkele nieuwe sponsors , waarbij we ook jonge teamleden op kunnen nemen om ze te stap voor stap te begeleiden naar nieuw talent.