EUROL GRAND MX WEEKEND TE LIEROP BIEDT VEEL SPEKTAKEL…

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober barst het motorspektakel van de MON voor het eerst los op het geweldig mooie Grand Prix circuit te Lierop. Hiermee gaat een grote wens van zowel de deelnemers als de bezoekers van MON-wedstrijden eindelijk in vervulling. Het programma is daarnaast ook zeer uitgebreid met een aantal spectaculaire klassen en onderdelen, zodat nog meer mensen aan hun trekken kunnen komen in de op één na laatste NK-wedstrijden van de MON.

Er is de afgelopen maanden met een groot team onder leiding van Arjan Brouwer hard gewerkt om dit geweldige evenement voor de plaatselijke motorrijders en jeugd mogelijk te maken in samenwerking met EUROL en de club  MAC LIEROP. En er zijn weer gezellige en sportieve elementen toegevoegd die uniek zijn in de motorwereld.

Er is veel te beleven op de zaterdag. Zo komen de volgende klassen aan de start:

 • Open klasse 85 t/m 125.( apart geklasseerd.)
 • Club klasse MX 2
 • Clubklasse MX Open
 • Quads jeugd+junioren
 • Quads Open vanaf 15 jaar (afhankelijk van deelname apart geklasseerd)
 • SUPER klasse MX2 / MX1 (apart geklasseerd).

LET OP: In tegenstelling tot wat elders vermeld stond kan alleen op zaterdag ter plaatse worden ingeschreven. Er is geen voorinschrijving. Bij te veel inschrijvingen wordt gereden in series.

Adres: Circuit MAC Lierop, Kerkenhuis 4, 5715 BP Lierop

Deelname: € 15,- per dag, rijder en 1 helper gratis entree.
Voor niet-MON leden: daarnaast dag licentie vereist à € 20,= per dag.
Transponder verplicht, eventueel te huur bij MON.

Bezoekers: € 7,50 per dag. Parkeren: € 2,= per voertuig

Overnachten: € 10 per voertuig per nacht. Van vrijdagavond t/m zaterdagnacht. (kosten zijn voor beveiliging en catering en toiletkosten.) Ingang open tot 21.30 uur!

Voor zaterdag enkele open klassen en graag voorinschrijven of ter plaatse bij de aangegeven jury bus. Deze wedstrijden vallen onder de MON-regels en transponder verplicht.

We besluiten zowel de zaterdag als zondag met de Knock-Out races. Aan de start staan per race over het verkortte circuit slechts 4 deelnemers. Het starthek valt, en weg zijn ze. Wie gaat als eerste de eerste bocht in? Wie weet hem nog in te halen? Dat moet snel gebeuren, want er zijn maar 2 rondes! Na een aantal races worden de halve finales bekend. De beste 2 van elk gaan naar de finale en even later is de winnaar bekend. Zowel voor quads als solo’s vraagt dit de opperste concentratie, een bloedsnelle reactie en gaan met die banaan tot de finishvlag valt. Snelheid, spanning en sensatie, dus!!

En na dit superspannende motorspektakel hebben we op de zaterdag nog een muzikale verrassing voor het publiek en deelnemers in de grote feesttent. Dat wordt geen heuken, maar beuken en stampen!

Het programma van de zondag is als volgt:

 • MX 2 Inters
 • MX 2 Senioren
 • MX Open Inters
 • MX Open Junioren
 • MX Open Nationalen
 • MX Open Senioren

 

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 7,50 en kinderen, die op 22 oktober nog geen 12 jaar zijn betalen slechts € 5,00. Parkeren is dit jaar slechts € 2,=.

Inschrijven voor de wedstrijden kan beide dagen vanaf 08.00 uur. De trainingen beginnen om 09.00 uur en de crosswedstrijden om 10.00 uur. Deze duren tot uiterlijk 18.00 uur. Daarna is het nafeesten in de feesttent.

Hier is binnenkort het complete programma te raadplegen.

EUROL GRAND MX WEEKEND LIEROP zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van hoofdsponsor Eurol, de producent van diverse olieproducten voor zowel de motorsport als andere toepassingen. Maar minstens zo belangrijk is de hulp van de vele vrijwilligers van zowel de Stichting Motorsport Promotion als de MAC Lierop.