Bart Brouwer op weg naar de kampioenstitel

HEESWIJK-DINTHER, Afgelopen weekend werd in Heeswijk de 15e wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Motorcross verreden van de MON. Hierin deden Mike van Hoeijen, Bart en Nick Brouwer mee. In de MX open nationelen klasse reden Bart Brouwer en als gast (voor het eerst) Mike van Hoeijen mee op een geleende motor. Bart stond op de eerste plaats in het kampioenschap en had slechts 6 punten nodig om kampioen te worden. De vorige wedstrijd in Prinsenbeek werd afgelast en alles werd verzet naar Heeswijk waar Bart slechts uit hoefde te rijden om kampioen te worden.

Net voor de wedstrijd begon kwam een bus vol regionale supporters en familie aan en de sfeer was geweldig !! Totaal waren er ruim 70 supporters die de 3 teamrijders kwamen aanmoedigen. Bart was gespannen door al deze druk maar liet koelbloedig zien dat hij niet voor niets kampioen wil worden. Na de start lag Bart tweede en na twee bochten lag Bart al op de eerste plaats voor concurrent Rick Simons. Ook Mike van Hoeijen reed strak rond en werd 14e. Bart liep per ronde uit om deze eerste manche prachtig te winnen en Nederlands Kampioen te worden.

Bart Brouwer Kampioen MX Open Nationalen 2012Na de finish werd Bart opgevangen door alle supporters en kreeg 4 flessen champagne over zich heen met veel confetti en prachtige spandoeken. Alle supporters hadden hetzelfde T shirt aan (met Bart Kampioen erop) en de sfeer was geweldig met al deze fantastische supporters en hun spontane akties.

Foto: Bart tussen verzorger Bas Swartjes(l) en manager en trotse vader Arjan BrouwerBart was nu officieel kampioen en kon met de feestgangers mee naar het rennerskwartier waar een sfeervolle samenkomst was van de supporters en veel van Bart zijn collega-rijders. De BBQ werd aangestoken en de kratten drank kwamen tevoorschijn waardoor de sfeer super werd.

Hierna moest Nick Brouwer rijden en hij reed bij de inters MX1 een stabiele wedstrijd en werd netjes 13e en 14e tussen al deze snelle mannen. In de NK-tussenstand staat Nick op de 22e plaats omdat Nick niet alle wedstrijden heeft gereden.

De tweede manche was bij Bart de druk van de ketel en hij nam brutaal kopstart en stond deze niet meer af waardoor hij ook de grote dagprijs in ontvangst mocht nemen. Mike van Hoeijen werd 16e en totaal knap 15e in zijn eerste nationale wedstrijd. De volgende en laatste MON wedstrijd 2012 is zondag 28 oktober in het Limburgse Meijel maar de Nederlands Kampioen is nu al bekend: de pas 16 jarige Bart Brouwer uit Putten.

Een prachtige film van deze dag van Marcus Kingma  op: http://www.youtube.com/watch?v=ZDaCU6n7jS4

En een amateurfilm van Wim Brouwer: http://www.youtube.com/watch?v=GXCdAgSpedc