ERMELO/ KLEINHAU, Zaterdag was een open beker wedstrijd in Ermelo waar Nick beide manches won bij de snelste MX1 A klasse. Na de prijsuitreiking gelijk naar Putten waar de auto geladen werd door Bas Zwartjes en Dennis Koesveld die ook meegingen voor assistentie.

Om 17.30 uur vertrokken we  direct door naar het Duitse Kleihau waar zondag internationale wedstrijden waren . Ook het Europees Kampioenschap motorcross werd hier gereden op de fantastische mooie baan in de heuvels van het Eifelgebergte. In 1977 reed ook Arjan Brouwer hier een Europese Kampioenswedstrijd .

De broers Bart en Nick Brouwer waren aanwezig om in hun klassen te strijden voor de bekers en Nick reed wederom met een getapete knie en reed met een speciale kniebrace. Ondanks deze handicap reed Nick zeer sterk en won de eerste manche. Hierna kwam de tweede manche en lag Nick achtste maar vocht ronde na ronde tot hij weer ruimschoots op kop lag.

Helaas ging in de laatste ronde de KTM stotterend over de finish en werd Nick nog keurig tweede en totaal ook tweede. Jammer dat de motor slecht liep want de overwinning had hij in zijn zak, maar hierdoor werd hij tweede. Twee podiums op twee totaal verschillende banen in een weekend geeft aan dat Nick in topvorm is. Het circuit lag in een dal van het Eiffelgebergte  en er werd gereden op kleiondergrond

Bart Brouwer moest rijden bij de jeugdklasse waar zeer snelle buitenlanders aan mee deden bij de MX2 en had zijn dag niet. De motor haperde en monteurs Arjan Brouwer en Dennis Koesveld vervingen het motorblok.

Bart kwam niet lekker in zijn ritme en werd 7e. De tweede manche startte Bart op een leenmotor die niet op Bart zijn kunnen afgesteld was. Ondanks dit werd hij keurig 8e en totaal 6e in deze Duitse wedstrijd. Er zijn nog twee NK wedstrijden waarbij zondag 2 oktober in Leusden een thuiswedstrijd is.

NICK BROUWER genomineerd als SPORTMAN VAN LEUSDEN.

Zaterdag 1 oktober is bij het Leusdens Sportgala de uitreiking van sportman van het jaar waar Nick genomineerd is. De dag erna is er een NK Motorcrosswedstrijd in Leusden bij MSV Zals.

GEBROEDERS BROUWER op TV GELDERLAND

Maandag 1 november zijn de gebroeders Brouwer samen met hun vader , bij TV Gelderland te zien in het Programma  SPARREN waarbij Evert Ten Napel en zijn dochter het commentaar geven. Het verslag gaat over motorsport en de ups en downs van de sport. Ook Dakar komt in het gesprek naar voren wat ze samen nog eens willen doen in 2014 als Bart die nu nog 15 is dan zijn rijbewijs heeft.

 

HELLENDOORN, Danny Gerards werd zaterdag tijdens de DMX wedstrijden in Hellendoorn 10e en 4 nadat hij er ongelukkig werd afgereden de eerste manche. Totaal een 6e plaats.