HEERDE, zaterdag was de finale wedstrijd voor het Nederlandse District Motorcross DMX voor niet startbewijshouders, waar Danny Gerards namens DMX midden aan mee mocht doen.

Na 5 voorwedstrijden in het hele jaar was Danny geselecteerd voor deze finale wedstrijd die op de mooie en loodzware baan werd gehouden. Danny mocht op de “ Van Laar 144 cc“ wedstrijdmotor van teamgenoot Bart Brouwer rijden. (Bart is startbewijshouder en mag hier niet aan mee doen ).  

Tijdens de training was Danny onzeker met de motor en koos toch voor zijn eigen motor. De eerste manche had Danny een slechte start en na twee valpartijen finishte hij 10 e. De tweede manche had hij weer een slechte start maar knokte zich op naar de derde plaats waardoor hij totaal als 6efinishte in de eindstand.

BOEKEL, zondag werd de NK wedstrijd van de MON afgelast in Boekel waar Bart Brouwer aan mee zou doen. Deze wedstrijd is onder voorbehoud verplaatst naar 23 oktober. Komende zondag 16 oktober is een NK in het brabantse Reusel waar Bart Brouwer en Mike van Hoeijen aan mee doen en dezelfde dag is ook een NK in Heeswijk waar Nick Brouwer aan mee doet. Beide broers hebben nog kans op de eerste plaats maar dan moet ook de factor pech meespelen bij de concurent, maar dat is onwaarschijnlijk, ondanks dat bijna alles mogelijk in motorcross .