HEESWIJK, zondag was een NK wedstrijd van de Motorsport Organisatie Nederland in Heeswijk . In de klasse MX3 senioren mocht Puttenaer Bart Brouwer startten . Bij de MON is de mogelijkheid om in meerdere verschillende klasses te rijden, maar in een klasse telt het nederlands kampioenschap mee.

In deze MX3 klasse rijden motoren tussen de 350 en 650 cc , en aangezien Bart normaal in de MX2 klasse op een lichte 144 cc Yamaha reed mocht hij nu op de zwaardere 350 cc KTM van zijn broer Nick rijden in de MX3 . Spontaan van Nick om zijn motor ter beschikking te stellen, waardoor Bart afgelopen vrijdag pas voor het eerst op deze motor kon testten.  In Heeswijk was de laatste NK in deze klasse en Bart startte wonderbaarlijk als 2e en lag snel op kop om met 51 seconden voorsprong te winnen.

De tweede manche had Bart weer een afspraak met zijn vader Arjan dat wanneer hij als laatste startte en zou winnen hij € 50 kreeg. Dat was niet tegen dovenmansporen gezegd en Bart bleef staan tot allen door de eerste bocht waren ,en lag de vierde ronde op kop om de tweede manche ook te winnen. Hiermee behaalde hij een bijzondere primeur dioor als 15 jarige in vier verschillende klasses te winnen diot jaar. Zowel bij de MX2 junioren, MX2 senioren, MX1 senioren en nu bij de MX3 senioren te winnen in 2011 is een zeer grote prestatie voor de pas 15 jarige Bart Brouwer, die zilver haalde in de NK strijd van dit jaar.

Volgende week is de laatste wedstrijd op de loodzware baan van Meijel waar Bart nu bij de MX2 senioren rijdt, maar ook zijn broer Nick de laatste NK wedstrijd heeft waarbij hij tweede of derde word in de eindstand.